Ervaringen

Natuurlijk Retraite: een magisch cadeautje

Een berichtje op Instagram trok mijn aandacht. Natuurlijk Retraite tijd voor jezelf, inspiratie en ontspanning in een natuurlijke omgeving. Ik trok mijn stoute schoenen aan en heb mij aangemeld. Ik vond het wel spannend om alleen te gaan. “Zouden er verder alleen maar koppels komen?” Ik besloot dat los te laten en het te gaan ervaren. Want wanneer groepen op een natuurlijke wijze ontstaan, dan gebeurt er meestal iets magisch. En dat was zo! Natuurlijk niet meteen. Eerst even aftasten, maar al snel was het één groep, maar zonder verplichtingen. Wanneer je behoefte had aan tijd voor jezelf, dan kon je even ‘uit de groep stappen’.

Dit weekend was echt een cadeautje voor mezelf. Naast alle rust, luxe en liefdevolle ontvangst/opvang van Sharon en Natascha was er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit weekend bood inzichten in mezelf op een fijne en ontspannen wijze. En als ik er even geen zin in had, lekker genieten van de rust, ruimte, wellness en niet te vergeten het overheerlijke eten van Jan. De heerlijke massage van Marie-José en de hypnose-sessie van Suzanne waren de extra cadeautjes.

Kortom het hele weekend was een magisch cadeautje!

Cora van Rijn

Mijn eerste retraite weekend was heerlijk

Ik wist niet helemaal wat ik er van moest verwachten. Het was in één woord geweldig. Ik heb genoten van de rust, niks moeten, lekker jezelf zijn, contact met anderen, heerlijk eten, positieve sfeer en de zalige behandelingen. Voor herhaling vatbaar! De begeleiding van Natascha en Edith was top!

Joke

Retraite juni 2022

Voor de 2e keer dit retraite weekend mogen beleven en wat was het weer bijzonder!

Mooie mensen ontmoeten op een hele fijne plek, lekker eten van Jan (de eigenaar), fijne activiteiten en lekker bezig zijn in de natuur. 

Na de eerste kennismaking was de spanning, die elke deelnemer voelde, al snel verdwenen en werd de verbinding voelbaar. 

Dankjewel Sharon en Natascha voor jullie liefdevolle begeleiding en de fijne gesprekken!

Ik hoop dat jullie deze retraites nog heel lang blijven organiseren zodat er nog veel mensen dit kunnen gaan beleven en ook ik nog eens terug kan komen!

Dankbaar voor het weekend waar ik helemaal mezelf kon en mocht zijn.

Heel blij dat ik dit mezelf cadeau heb gedaan, want dit was wat ik nodig had!

Miranda

Lieve Natascha en Sharon

Wat een bijzonder mooi natuurlijk retraite heb ik mogen meemaken. Jullie zijn coaches die vanuit jullie hart begeleiden, zo liefdevol en respectvol. Een prachtige groep mensen in een veilige, warme omgeving! Dank jullie wel, dit weekeinde was een groot cadeau! Dit is voedsel voor je hart.

Margriet

Waardevol retraite weekend

Ik kijk met een glimlach terug op een intens en waardevol retraite weekend!
Een warme, open en liefdevolle sfeer heb ik ervaren bij jullie, de andere 3 vrouwen en de locatie. Door de kleine groep voelde ik mij eigenlijk meteen op mijn gemak. 
Er was ruimte en tijd om samen, maar ook alleen aan jezelf en opdrachten te werken. 
De luxe villa, mijn ruime kamer met groot bed / douche / bad / uitzicht op de tuin en weilanden en zelfs een verwen goodybag van jullie. Onze gastheer Jan, die deze prachtige locatie runt en als kok een heerlijk ontbijt / lunch en diner heeft uitgeserveerd. Vol verbazing over de positieve effecten van de hypnose therapie en de energetische massage die ik nog nooit eerder ervaren had. De wellness ruimte met sauna en groot bubbelbad. De ontspanningsmassage van een uur. De wandelingen buiten in gesprek of juist heerlijk in stilte lopend door de zon. Zelfs een stortbui doet wonderen. In de avond samen of alleen rond de vuurkorf buiten met een wijntje.
Alles mocht en niks hoefde. Allemaal boven verwachting! In dit weekend ben ik weer een stukje dichter bij mezelf en mijn gevoel gekomen.
Bijzonder hoe jullie die ruimte gecreëerd hebben. Jullie zijn twee prachtige, warme en sterke vrouwen! Bedankt voor dit weekend wat een cadeautje is aan jezelf.

Rocha Strobel

vormgever/webdesigner

Een cadeautje aan jezelf,

wat elk mens wat mij betreft minimaal een keer in zijn/haar leven aan zichzelf zou moeten geven.

In het weekend kan en mag alles. Niks moet! Opdrachten die heldere inzichten geven. Nieuwe dingen proberen. Met 2 bijzondere vrouwen die het weekend organiseren. En bovenal een mooie groep vrouwen waarin iedereen in de waarde gelaten word en niet geoordeeld of veroordeeld word.

Een meedenkende huisbaas van de accomodatie. Het eten in het weekend is zelfs voor een lastige eter als ik te doen, mits je open staat voor iets nieuws, het eten is van hoge kwaliteit en mooi opgemaakte borden. Het ontbijt lijkt op een high tea. Mooie kamers en wellness faciliteiten.

Loslaten, rust en voor jezelf kiezen stonden voor mij centraal!

Angelique 

Natascha


Natascha is een super fijn mens, een warme, empathische vrouw waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Fijn om serieuze gesprekken mee te voeren maar ze laat je ook lachen!

 

Sharon

Skogsfloating: vrij van kaders

Afgelopen woensdag trok ik, heel nieuwsgierig, naar Heeze. Ik had geen idee wat ik me bij Skogsfloating voor moest stellen. Liggen in een hangmat en dan?
Met als enige doel me te laten verrassen, liet ik me door Natascha instoppen in de skog, de hangmat en luisterde ik naar haar opdracht gewoon eens te denken over de vraag “waar sta je nu?”. Ik werd verrast door alles wat ik zag, voelde en dacht, terwijl ik “zweefde” boven de grond, me niet hoefde te bewegen, maar vooral ook niet in slaap mocht vallen. Heel ontspannen en alert kwamen er antwoorden…


Kortom: skogsfloating is een mooie manier om helemaal vrij van kaders na te denken over vraagstukken en om heerlijk te ontspannen.

Lucie Geurts

Ritueelbegeleider

Stilstaan bij het moment

Mindful wandelen is stilstaan bij jezelf en een moment van rust creëren als het juist druk en hectisch is. Natascha helpt om weer even beide voeten op de grond te krijgen en stil te staan bij het Moment.
Ik realiseerde me dat ik veel gehaaster was dan ik eigenlijk dacht. Mindful wandelen brengt je weer terug naar het juiste tempo.

Job vd Meerendonk

Owner JOB MOTIVATIONS and partner Realdrives

Ik werd weer mezelf


Door de liefde, warmte en het vertrouwen dat Natascha uitstraalt, heeft ze mij mede door een zware, emotionele tijd geholpen. Natascha neemt alle tijd en laat je emotie er zijn. Ze laat je volledig jezelf zijn en geeft je de ruimte die je nodig hebt om tot jezelf te komen om vervolgens weer met beide benen op de grond te komen staan. Vanuit hier kon ik weer bouwen aan mezelf en beetje bij beetje werd ik ook weer mezelf!
Natascha is een fijn mens en heb haar bijdrage aan mijn herstel als zeer prettig ervaren. Een aanrader voor iedereen!

Simone

Pedagogisch medewerker

Geweldige energie!


In augustus heb ik meegedaan aan een proefles, waar ik zo enthousiast over ben geworden dat ik me meteen had opgegeven voor de vier groepswandelingen in september. De wandelingen heb ik ervaren als heerlijk rustgevend. Natascha laat je ervaren hoe het is om je bewust te worden van alle dingen die zo gewoon zijn geworden. En hoe je hier weer energie en positiviteit uit kunt halen.
Daarbij is Natascha een fantastisch persoon met een geweldige energie, die dit super over kan brengen!

Winnie Geurts

Leerkracht basisonderwijs

Een aanrader


Vanavond een mooie mindful wandeling in de natuur met Natascha ervaren. Ze begeleidt op een hele relaxte, eigen en professionele manier om weer meer te voelen en te genieten en minder te piekeren. Ze kan putten uit een berg aan ervaring.
Als je graag vaker “zen” wilt zijn, is mindful wandelen of een coach-traject bij Natascha zeker een aanrader.

Marianne Geurts

Business coachtrainer & consultant Esentika

Lieve Sharon en Natascha,

Zo een koele kikker als ik die de stap heeft genomen om me over te geven. Wat heerlijk die rust! Wat een geweldige ervaring, ik heb gelachen en gehuild, wie had dat gedacht. Wanneer gaan we weer? 🙂

Rachel 

Wauw! Wat een mooi retraite!

De openheid, spontaniteit en enthousiasme van de groep, maar vooral ook van Sharon & Natascha was al direct vanaf het begin te voelen. Een veilige omgeving, waar je jezelf kan en mag zijn, aangevuld met een mooie omgeving en een mooie luxe kamer met groot hoekligbad en natuurlijk de fijne grote whirlpool uit de wellnessruimte, zorgden ervoor dat ik helemaal kon ontspannen en ook echt een vakantiegevoel kreeg. Niet om helemaal niets te doen, maar om fijn mee te doen met het gevarieerde en leuke programma. Sharon en Natascha zijn zelf ook heel open en dat vind ik heel bijzonder.

Het programma is heel divers en ondanks dat er vele activiteiten mogelijk zijn, weten Natascha en Sharon toch iets neer te zetten wat juist luchtig en helemaal niet stressvol aanvoelt. Je kunt zelf bepalen aan welke activiteit je wel of niet wilt meedoen en dit voelde voor mij heel natuurlijk aan allemaal. Ik heb weer stapjes kunnen zetten…

De groep was heel erg fijn naar elkaar toe. Het enige wat ik als minpunt kan zien, is dat het van mij nog wel wat langer had mogen duren 🙂

Ik geef niet snel een 10, maar toch zeker wel deze keer!

Dank je wel lieve Sharon en Natascha voor de mooie retraite. En natuurlijk ook de andere deelnemers!

Marcel

Laat een bericht achter

Wat een aanrader is dit!

Wat een cadeautje, de retraite begeleid door oa Natascha, een schitterende locatie, aandacht voor iedereen en volledig jezelf mogen zijn. Verwend worden van het begin tot het eind. Wandelen, meditatie, yoga, lezen, helemaal niets doen, alles mag en niets moet, ik heb ontzettend genoten, wat een aanrader is dit!

Hilly


Mindful Wandelsessie als bedrijfsuitje


Zondag 7 April heb ik met een aantal top coaches van mijn Welzijnspraktijk Vita Nova een Mindful Wandelsessie als bedrijfsuitje mogen ervaren. Allemaal totaal andere persoonlijkheden en karakters en Natascha bracht de oefeningen met zoveel spontaniteit en openheid dat iedereen meteen enthousiast mee ging doen en er geen remmingen waren. De verbinding was er gelijk en wat was het ook weer heerlijk het- kind -zijn -gevoel te ervaren, lekker doen en niet in je hoofd zitten. Zo fijn! Ook het bewust ademen en de rust vinden hierin vond ik echt geweldig. Hier ben ik ook al bewuster van geworden zelf en pas het toe in mijn dagelijkse dingen.

Mijn team en ik hebben echt genoten en vonden het een super ervaring, alleen maar lof voor Natascha; ze straalt haar passie uit voor wat ze doet en dat geeft ze meteen door als je met haar in contact bent.


Dank je wel Natascha voor wie jij BENT.

Patricia Franssen


Lifestyle Coach
Welzijnspraktijk Vita Nova

Coaching voor tieners

De coaching van Natascha heeft mij ontzettend geholpen. Ze helpt je op een andere manier dan andere mensen doen. Ze gaat met je wandelen of doet leuke spelletjes. Hierdoor praat je wel over het onderwerp maar wel met een omweg. En dit heeft mij ontzettend geholpen. Het is echt een aanrader!

Sofie

14 jaar

Uit mijn comfortzone

Met een brok in mijn keel nam ik afscheid van mijn gezin en moest ik zelfs een traantje wegpinken toen ik naar Vierlingsbeek reed. Zonder verwachtingen reed ik erheen. Ik vond het wel super spannend want aan iets beginnen waarvan ik niet weet wat er mij te wachten staat, is niet mijn ding. Toch heb ik het gedaan omdat uit mijn comfortzone stappen, past bij de fase en het proces waar ik nu in zit. En wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! Wat was het een mooi ontspannen en inspirerend weekend voor mij. Even onderdompelen in luxe en helemaal tijd voor jezelf. Ik kan het iedereen aanraden, vooral de mama’s onder ons. Waarschijnlijk blijft het niet bij dit weekend, ik zie dit symbolisch als de start van een nieuwe fase en zoals het kaartje zo mooi zei: Elk einde is een nieuw begin. Dank jullie wel!

Saskia 

Een mooie ervaring


In de Brabantse bossen, nabij Heeze, heb ik vorige week een Jezellufzijn-skogsfloating-sessie mogen meemaken. Het bosdrijven (letterlijke vertaling) blijkt een ‘welness’ voor je lichaam en je geest. Alle geuren, kleuren en geluiden uit de natuur maken dat je totaal tot rust komt.
Dank je voor deze mooie ervaring Natascha.

Inge Tacken

Kefief communicatie

Onafhankelijk & professioneel


Als ik terug kijk naar de waardevolle steun die ik heb mogen ontvangen van Natascha dan benoem ik twee eigenschappen: onafhankelijk & professioneel. Onafhankelijk omdat ze mij steunde wanneer ik op het juiste pad zat maar ook mij een spiegel kon voorhouden als ik de verkeerde richting koos. Professioneel omdat zij altijd vertrouwelijk is omgegaan met onze gesprekken….Natascha bedankt!

Peter Smits

Customs & Trade Manager

Veel goede dagen


Dankjewel Natascha. Ik praat nog elke dag met mezelf. Je kan het, trots op jezelf zijn… Je mag er zijn…Je bent goed zoals je bent… Van wie heb ik die woorden toch? Van jou Natascha. Ik heb tegenwoordig zoveel goede dagen.

Monique

Interieurverzorgster

Coaches die weten wat ze doen

Best spannend mijn eerste retraiteweekend. Tot dat ik er was, eigenlijk was de spanning meteen weg. Vriendelijke mensen. Coaches die weten wat ze doen en een veilige sfeer creeeren. Er moet niets maar er is ruimte voor veel. De persoonlijke aandacht en de zorg die aan deze retraite is besteed maakt het zeer waardevol. Dat neem je mee naar huis, daar kun je mee verder.

Marleen 

Toppertje…

Zelluf mogen ervaren hoe fijn het is om met een groep mooie mensen op een eenvoudige manier in het nu te zijn samen met de natuur. In het mooie stukje natuurgebied ’t Ham. Dit doormiddel van oefeningen gericht op de ademhaling of weer even spelen als een klein kind. Ontspanning, plezier, lachen, stilte, zien, horen, ruiken. Niets moet, alles mag.
Natascha je bent een hele fijne mindful wandelcoach waarbij ik me zelluf kon zijn.
Je bent een toppertje.

Kim Gubbels

Eigenaar massagepraktijk Kiem

Mindfull ademhalingstechniek werkt!


Wat een fijne ervaring die individuele mindful wandeling. Een echte aanrader. Natascha vroeg eerst waar mijn behoeften lagen en paste daar haar wandeling en oefeningen op aan. Super! Ik kan je vertellen dat het een erg fijne eerste wandeling was met oefeningen waar ik ook echt wat aan had. En niet alleen op dat moment ter plekke. De oefening om je volledig te focussen, was bovendien ook grappig en je kunt hem makkelijk als spelletje samen met je kind doen, zonder dat je in de gaten hebt dat je eigenlijk aan het leren bent. Zo kun je dan samen lol beleven terwijl je ook samen leert om beter te leren focussen. Hoe mooi is dat.

De ademhalingstechniek die we geoefend hebben, zou ook toe te passen zijn tijdens het hardlopen. Nu ben ik een hardloper die het lastig vindt om de hartslag laag genoeg te houden en daardoor ook sneller aan het hijgen geraak. Ik heb de proef op de som genomen of die mindful ademhalingstechniek mij zou kunnen helpen om het wat rustiger aan te doen tijdens het rennen zodat ik de gehele training van 10 intervallen, geheel zonder gehijg zou kunnen doorstaan. Wat andere hardlooptrainers niet was gelukt bij mij als resultaat te halen, lukte met deze mindful ademhalingstechniek wel, terwijl het tempo marginaal lager lag. En als bijkomend voordeel misschien, voor je partner of vrienden, is dat je door deze ademhalingstechniek ook wat stiller bent .
Kortom: Ik ben erg benieuwd naar wat meer mindful wandelingen mij kunnen brengen.

Suzanne Buddiger

Hypnosetherapeut