Liggend onder deze boom in onze tuin kom ik helemaal tot rust!

Het gras voelt vochtig, de wolken bewegen, een vogel fluit en ik hoor de bladeren ritselen. Wat een heerlijk moment. Ik geniet ervan. Dit is mijn moment. Helemaal in het nu, niet bezig met de tijd en totaal niet bezig met lijstjes of straks…Zo fijn!

Terwijl ik me vanmorgen onrustig voelde, zelfs een beetje benauwd. Zoveel plannen voor vandaag. Bijwerken en vooruitwerken was mijn doel. Zelfs een lijstje gemaakt (doe ik niet zo snel) zodat ik er niet steeds over na zou hoeven denken, maar gewoon kon afvinken.

Het voelde niet goed vanmorgen dus toch maar mijn rust gepakt en me op het gras onder de boom gelegd. Met aandacht de ademhaling gevoeld en ja hoor… wat heerlijk! Geen lijstje meer in mijn hoofd, benauwdheid weg, genoten van de natuur, me verbaast over de dauwdruppels op zo’n smal grassprietje. Prachtig!

De natuur brengt rust. Focus op je zintuigen en ademhaling waardoor je niet aan andere dingen denkt. Dan leef je in het nu.

En nu, een paar uur verder, heb ik gedaan wat ik wilde doen vandaag. Maar wel met een heerlijk gevoel.

Wil je dit leren dan zijn de Mindful wandelingen met ademhalingstechnieken, omgaan met je zintuigen en vooral plezier hebben een optie. Dit kan in 5 weekse individuele trajecten of met groepswandelingen.  Kijk voor meer info op facebook pagina Je-Zelluf-Zijn of mail natascha@jezellufzijn.nl of app of bel 0617546206.

 

Natascha Smits